Седмицата започна положително за пазарите днес, след като надеждата Европа да

...
Седмицата започна положително за пазарите днес, след като надеждата Европа да
Коментари Харесай

Пазарите се активизираха след първи сигнали за забавяне на епидемията в Европа

Седмицата стартира позитивно за пазарите през днешния ден, след като надеждата Европа да върви към вероятен пик на ковид засилва вложителите, макар че атмосферата продължи да е тревожна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. На епидемиологичния фронт уикендът в действителност донесе известни проблясъци на оптимизъм с първото закъснение на броя на умрелите в Европа, континента, където вирусът досега е взел най-вече жертви.

" Започнахме да следим окуражителни знаци в Европа и това оказва помощ на пазарите да се стабилизират ", съобщи пред Агенция Франс Прес Исабел Матеос и Лаго, ръководещ шеф в БлекРок (BlackRock).

Вълната на облекчение, тръгнала от Азия тази заран, доближи и до Съединени американски щати, където днешната търговия на Уолстрийт ще стартира най-вероятно с покачване на котировките. В търговията преди формалното начало промишленият показател Дау Джоунс се покачва с 3,78 %, по-широкообхватният показател Стандард енд Пуърс 500 нараства с 3,84%, а показателят на високотехнологичните сдружения Насдак върви нагоре с 3,86%.

Водещите показатели на европейските тържища също набъбнаха в ранната следобедна търговия - с 3,51% в Париж, 4,75 % във Франкфурт и 2,14% в Лондон. На Миланската борса нарастването е от 2,98%, а на Мадридската борса 3,36%. 

" Пазарите възприемат по-оптимистичен звук, защото някои държавни управления оповестиха, че ще смекчат карантинните марки след Великден, показвайки ранни признаци за излизане от тунела на икономическата парализа ", заяви Джаспър Лоулър от лондонската Кепитъл груп (Capital Group). 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР